söndag 7 augusti 2011

Jag har haft en så skön helg! Trots att vädret varit sisådär och trots att här är lite rörigt hemma, har jag haft det härligt! Efter första jobbveckan kändes det skönt med vila! Jag stickar på min Triangles within triangle-sjal - det är så underbart garn; Malabrigo lace. Jag har inte stickat med det tidigare, men det är så mjukt, så mjukt att jag riktigt längtar efter kalla, ruskiga höstdagar när jag kan få svepa sjalen runt halsen!

Jag har stickat färdigt ena strumpan Scent of Lavender.Det är rolig stickning, lagom mönster - det händer något, men inte värre än att man lär sig det snabbt och man kan sticka framför TV:n! Och skön blev den också, strumpan! 

I stickkorgen ligger en del påbörjade projekt, en halv strumpa, ett vantpar där bara tummarna saknas och sådär. Det känns helt okej och stressar mig inte. Däremot har jag dåligt samvete över att inget händer med min Henley Perfected-tröja! Jag vill verkligen bli klar med den, för jag vill använda den. Stickningen är egentligen kul, men just nu är jag på ett ställe där jag måste mäta mycket och noga och fundera lite på hur jag ska justera spetsmönstret vid minskningarna och jag kan inte förmå mig till att ta tag i det! Det är så trist. Jag har tagit fram den flera gånger under semestern och läst igenom mönstret igen och börjat mäta, men inte orkat utan lagt tillbaka den. Förhoppningsvis får jag ändå tummarna loss snart, så jag kommer vidare på den! 

1 kommentar:

  1. Sån där är jag med ofta, när jag måste tänka och klura för mycket på ett projekt lessnar jag. Jätte fin socka har du stickat i vart fall!! =)

    SvaraRadera