lördag 14 januari 2012

Magsjuka, läsning och sällskapsspel


Vi har haft magsjuka här hemma. Än har inte alla varit sjuka, så vi går runt lite nervösa och undrar om det ska braka loss igen. Bortsett från det är det rätt skönt, dagarna när illamåendet passerat men man måste vara hemma och ta det lugnt. Vi har tittat på Lotta på bråkmakargatan, spelat sällskapsspel och läst. Själv läser jag Himmelsdalen av Marie Hermanson. Jag tycker mycket om den - och jag ÄLSKAR omslaget. Jag fastnade för boken så fort jag fick se den. Dels gillar jag hennes böcker, men jag kan verkligen inte motstå bokomslaget. Gör ni så? Faller för omslagen? Klart att det är innehållet som räknas, men ibland kan jag inte låta bli utan väljer bok helt och hållet efter utseende!

Jag och sonen har spelat ett Tradera-fynd! När jag var barn spelade jag och min syster sönder detta spelet! Vi spelade och spelade och spelade tills korten var uppnötta och de små plastplupparna försvunna. Och sedan dess har jag letat efter det och så hittade jag det på Tradera!

tisdag 10 januari 2012

Länge sen sist

Det var ett tag sen jag skrev här. Jag har haft fullt upp med annat, med livet, typ... Julen tar ju alltid tid, såklart. Konstigt, hur vi än försöker ta det lugnt, bara laga den mat vi verkligen vill ha, bara pyssla det som känns kul, bara köpa så pass med julklappar som barnen faktiskt orkar med och uppskattar så blir det ändå lätt hysteriskt. Dagarna efter jul tycker jag vanligtvis mest om. När alla måsten är avklarade, när barnen har nya grejer att trixa med och man kan lägga sig i soffan med en julklappsbok.

Det är ju inte bara julen som hållit mig härifrån. Det har varit en höst med mycket av det mesta. Tur nog fick jag en vecka ledigt efter nyår, en vecka när jag kunde bara vila, spela lite spel med barnen, läsa gamla deckare och sticka lite vantar och strumpor. Jag fick faktiskt flera dagar fyllda med den där ron som jag sökt efter i flera månader! Nu hoppas jag att jag är bättre rustad att möta våren!

Ja, jag har faktiskt stickat en del mitt uppe i allt annat. Inga tröjor, inget som kräver en massa mätande och tänkande. Mest vantar och strumpor av gammalt restgarn jag haft liggandes. Och ett par sjalar...

Något har jag hunnit fota.

Jag fick äntligen klar min Triangles within triangles-sjal. Fast jag har hemskt svårt att ta något bra kort på den. Den är väldigt mjuk och skön i alla fall och har hållit mig varm i jul!



Nioåringen beställde döskallevantar. Inget mönster som dög hittade jag
utan fick försöka fixa till det efter nioåringens egen teckning. Själv är jag
lite tveksam, men han gillar dem och har använt dem flitigt. (Vilket syns,
jag fotade inte snabbt nog...)


Så ville sjuåringen ha randiga vantar. Och det gick ju
smidigt när jag hittade lite självrandande garn.


Och så blev det ett par strumpor i julfärger.