måndag 6 juni 2011

Nationaldag

Ja, nationaldagen brukar vi inte fira hemma hos oss direkt. Men i år har det varit annorlunda. I år fyller vår stad år och vi har fått finbesök på nationaldagen. Barnen skulle sjunga och var mycket uppspelta. Så vi har stått i gassande sol, 28 grader, och lyssnat på tal och hört barnkör. Och visst är de fina, barnen, och duktiga. Och visst är det härligt med sommar och sol. Och visst måste man förstå att barnen är överlyckliga att få sjunga för "kongen". Men jag längtade ändå hem till skuggan i hammocken och min slöstickning...


söndag 5 juni 2011

Slöstickning

Det är enkel stickning som gäller nu i värmen! Jag har fortfarande inte blockat min Girl Friday och jag orkar inte sitta och pilla med Henley Perfected. Den sista är en rolig stickning med lite spetsstickning, men just nu är det mycket att mäta och det orkar jag inte! Igårkväll, när jag saknade en tv-stickning, började jag istället sticka en dockklänning till sexåringens Skrållan.

För ett par år sen köpte jag denna boken:


Där finns jättefina mönster, små lusekoftor, kjolar, klänningar - allt en Skrålla kan behöva. Dockkläder är perfekt att sticka när man inte orkar tänka riktigt!