tisdag 31 maj 2011

Gaahh!!!

Trött, trött, trött är jag just nu! Imorgon börjar jag på nytt jobb och upptagen som jag varit in i det sista har jag inte funderat så mycket på det. Jag har haft fullt upp med att avsluta det gamla. Så slog det mig att jag måste ha lite vettiga kläder på mig, det är en något annan klädkod på mitt nya jobb. Fler möten med människor i situationer som kräver korrekt klädsel. Så igår och idag, mina två lediga dagar mellan jobben, har jag ägnat åt att rusa runt i affärer och närmast hysteriskt slita till mig plagg. Nu har jag lagt upp högar här hemma och provat det ena med det andra och det andra med det tredje osv. Och en hel del kläder ska tillbaka till affärerna igen - tack och lov för öppet köp!!! Jag är ingen shoppingmänniska, inser jag. Jag älskar att köpa böcker och garn, men kläder... Inte finns det jag vill ha och finns något som ser ok ut så ser det verkligen inte ok ut när jag tar på mig det och hittar jag trots allt något så nästan svimmar jag när jag ser priset... I denna värme har det inte heller känts så lockande att prova kavajer och små koftor. Jag i kavaj... Hur ska väl detta gå?

Jag hade tänkt ägna dessa två dagar åt stickning, men nu blev det inte så. Jag hoppas jag får tid över de lediga dagar som kommer nu framöver. Jag vill blocka min Girl Friday och sticka färdigt mina påbörjade strumpor.

lördag 28 maj 2011

Börja om från början....


Jag har nu börjat om på min Henley Perfected. Nu har jag äntligen kommit förbi stället där jag bestämde mig för att repa upp allting förra gången. Jag har väldigt svårt att motivera mig att sticka något jag redan stickan, men nu kommer lite spetsmönster så nu känns det kul igen! 

Annars har stickningen fått ligga lite senaste tiden. Igår jobbade jag sista dagen på mitt nuvarande (förra) jobb och jag har haft en massa att avsluta. Dessutom har vi äntligen valt färg till allrummet på övervåningen OCH hunnit måla en hel del. Så nu ska jag snart rycka bort täckpappen och beundra det som börjar likna ett riktigt rum! 

Det är inte helt lätt att se färgen på väggarna, men det är nån sorts beige. Taket är
vitmålat och under fönstren, där elementet ska sitta ska jag också mål vitt. Sen är det
"bara" lister och el kvar. 

lördag 21 maj 2011

Sommar



Här har vi sommar idag! Barnen är ute och leker med vattenslangen. Själv har jag börjat om på min Henley Perfected. I större storlek den här gången...

Pappan i familjen sitter med stora provhögar och rättar och rättar mest varje ledig stund och själv försöker jag stressa undan det sista på jobbet innan det är dags att byta. Jag längtar efter lugn och ro.

Vi har haft några tråkiga dagar. Åttaåringen har kommit på kant med bästa kompisen. Vi har fått höra att han sagt elaka saker till bästisen. När vi pratat om har det krupit fram att åttaåringen har känt sig sviken, bästisen har andra kompisar också och åttaåringen har känt sig utanför. Nu har vi pratat om hur man är som bra kompis och om att man faktiskt får lov att ha fler kompisar än en. Vi pratar och pratar men jag vet inte hur mycket som når fram. Jag tänker att det var ju väldigt mycket lättare när de var bebisar och låg och jollrade och skrattade och var nöjda och glada bara de fick amma lite...

torsdag 19 maj 2011

Repa upp....

Tja, vad kan man säga... Väljer man fel storlek och fel stickor från början så blir det till att repa upp. Det är ju inte så vidare värst kul, men det är bara att bita ihop. Än värre att sticka färdigt tröjan och sen upptäcka att den är för liten. Egendomligt nog har jag inte samma storlek längre som när jag var 19. Jag bara tror det innan jag provar kläder eller börjar sticka något... Hmm... Någon sorts begränsad minnesförlust möjligen?


Detta blev till
detta.... SUCK!

söndag 15 maj 2011

Fair isle

Jag är så sugen på att testa Fair Isle-stickning! Nu när jag stickar mina Kilim-strumpor, som känns nästan lite som fusk-fairisle (självrandande garn som lite ger den effekten) blir jag än mer sugen. Men det känns nästan oöverkomligt att sätta igång. Dels blir det dyrt med alla färger man ska ha, dels har jag svårt att hitta mönster jag vill sticka och så avskräcker tanken på alla trådar man måste fästa också lite får jag erkänna. Ja, så är jag osäker på om jag klarar av att sticka i flera färger på det sättet och få det bra. Det blir gärna lite buckligt när jag försöker mig på flerfärgs-stickning.

Men så kikar jag runt, går in på Jamiesons hemsida och blir helt förförd! Titta:


Tänk att välja och vraka bland dessa färger! Jag blir alldeles sjuk!

fredag 13 maj 2011

Vart tog inlägget vägen?

Här händer saker. Inlägg försvinner. Konstigt...

Nåja. Det är kanske sånt som händer ute i bloggvärlden.

Nu äntligen händer lite IRL också och det är ju skönt! Vi har ÄNTLIGEN kommit igång att måla väggarna på vår övervåning. Efter mycket möda kunde vi välja kulör och nu ikväll har vi testat på en vägg. Jag har också börjat sticka en Henley Perfected i mörkgrå alpacka. Det känns som det skulle kunna bli fint!

onsdag 11 maj 2011

Saker jag inte har gjort

Ibland går tiden så fort, så fort. Inget hinner jag av det jag tänkt. På jobbet ska jag avsluta, men inte räcker två och en halv vecka till det jag velat få gjort. Det blir högar att lämna kvar, högar att lämna över till någon annan. Och här hemma har jag inte målat väggarna på övervåningen och inte heller vikt den rena tvätten. Jag har inte stickat färdigt mina Classic Kilim-strumpor och inte heller blockat min Girl Friday-tröja. Jag har inte rensat färdigt trädgårdslanden och inte köpt blåbärsbuskarna vi tänkt plantera vid altanen. Jag har inte gjort färdigt en stickning innan jag påbörjat en ny. Jag har inte lämnat tillbaka böckerna jag läst ut. Jag har inte lyssnat på allt sexåringen berättat för mig, utan bara hmm:at på ungefär rätt ställen.

Jag tänker att jag ska göra saker. Sedan. En annan dag. Kanske nästa vecka. Jag tänker att jag ska vara lite snäll mot mig på jobbet så jag orkar med här hemma. Jag tänker att jag inte ska bryta samman nu, när jag bara har två och en halv vecka kvar på jobbet. Inte kan jag komma till min nya arbetsplats och vara utsliten redan första dagen? Jag tänker att skit i Kilim och Girl Friday - jag har ju börjat på Henley Perfected i mörkgrå Alpacka! Jag har kanske inte lyssnat på allt sexåringen sagt, men jag har legat bredvid henne medan hon somnade! Jag tänker att trädgårdslanden finns nog kvar nästa år och jag kan ju alltid rensa dem då! Jag tänker att jag ska skriva riktiga blogg-inlägg en annan gång. Jag tror att det är läggdags nu och kanske kommer ork och lust och energi tillbaka om jag får sova.

söndag 1 maj 2011

En ärm

Jag har tagit tag i min Girl Friday igen, och stickat färdigt första ärmen. Den känns onekligen lite väl tajt, men det går kanske att blocka ut till lite lämpligare bredd...



Annars har jag inte stickat lika mycket som vanligt senaste två veckorna. Det fina vädret som varit har lockat ut mig. Att sitta med en kopp kaffe och en bra bok i solen är inte fel på något sätt! Och så har läslusten tagit över och stickorna har fått vila. Det där är ett problem för mig; jag älskar att läsa och jag älskar att sticka men har så svårt att kombinera det. Jag försöker palla upp böckerna så att jag kan sticka och läsa samtidigt men jag har inte hittat någon optimal lösning än. Och med pocket går det inte alls!

Jag har alltså inte något färdigstickat att visa upp, men flera böcker som jag läst ut senaste veckan.

Jag måste rekommendera Lila Hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichi.
Den är alldeles, alldeles underbar!


Så har jag fått en award av Siv med fina bloggen Tassar och stickor!!! Jag blev jätteglad!


Åtta saker om mig själv skulle jag visst berätta då. Hmm.... Något åt det här hållet kanske....


1. Jag älskar böcker, att läsa dem, att köpa dem, att ge bort dem och att sortera dem!

2. Jag är nog så nära kaffe-narkoman man kan bli. Innan första koppen är jag inte människa. Vågar inte ens tänka på hur många koppar det blir på en dag.

3. Är otålig - måste lära mig tålamod!

4. Sticktokig!

5. Har svårt för att göra bara en sak i taget. Sitter gärna framför TV:n, med en bok brevid mig och en stickning i knät.

6. Jag mår dåligt av mörkret under hösten och älskar, älskar, älskar när vårljuset kommer och blad och knoppar spricker ut! 

7. Jag är disträ och förvirrad, letar alltid efter mina nycklar, ringar och glasögon.

8. Jag är en kattmänniska och önskar verkligen att vi hade bott så att det passat att ha katt! 

Och så skickar jag vidare till Garngrynets jättefina blogg!